Spara tid och pengar med vår Zimmer test väska

Nyheter

September 2022

Spara tid och pengar med vår Zimmer test väska

De patenterade stötdämparna från Zimmer patenterade stötdämpare är en favorit bland kunder som kräver extrem hållbarhet och kvalitet. Kvaliteten är så oöverträffad att stötdämparna tillverkas och monteras för hand fram till början av 2020.

Denna process var dock kostsam och förlängde leveranstiden avsevärt. Zimmer Därför bestämde man sig för att automatisera produktionen och optimera utformningen av de unika stötdämparna, vilket gjorde produkterna mycket mer tillgängliga för alla. Samtidigt säkerställde utvecklingen ett brett utbud av produkter för att täcka alla behov.

Industriella stötdämpare från Zimmer Group

Med en industriell stötdämpare från Zimmer Group får du upp till 10 gånger längre livslängd än andra tillverkare. Du får också en kvalitetskomponent med minimalt slitage och underhåll. Stötdämparna är tillverkade av rostfritt stål V4A / AISI316 och kan även köpas med ekologisk olja av livsmedelskvalitet som är H1-certifierad.

Standard Zimmer støddæmper

Standard Zimmer stötdämpare

Justerbar Zimmer støddæmper

Justerbar Zimmer stötdämpare

1) Hölje i rostfritt stål
2) Dämpkolv med skruvspår
3) Kolvstång i rostfritt stål
4) Backventil 
5) Återvänd våren
6) Tryckkompensator
7) Fast stopp
8) Oljereserv
9) Tryckkammare
10) Justerbar skruv
11) Högtryckskammare
12) Lågtryckskammare

Standardstötdämparna finns från M4 till M45, med olika hårdheter och slaglängder. Det finns ett omfattande program av skrapor (för t.ex. träindustri eller metallindustri), liksom bälgar etc. De justerbara stötdämparna finns från M8 till M36 och kan ställas in i 5 olika dämpningsnivåer. Nivå 1 ger det tuffaste
Dämpning och nivå 5 ger den mjukaste dämpningen. Vi har satt ihop en verktygslåda där de vanligaste storlekarna ingår.

Tekniken bakom Zimmer stötdämpare

Zimmers stötdämpare är baserade på deras patenterade konstruktion, en så kallad snigelspårprincip. Detta garanterar ett optimalt dämpningsbeteende och en unik livslängd för produkterna. Dämpningskurvan är ett uttryck för hur väl en stötdämpare bromsar en massa. Fördelen med stötdämpare från Zimmer kan bäst illustreras i detta sammanhang med hjälp av diagrammen nedan.

Den svarta kurvan i detta diagram visar hur svårt det är för en vanlig stötdämpare att sakta ner och stoppa ett givet motstånd.

Som jämförelse visar den blå kurvan i diagrammet hur de patenterade stötdämparna från Zimmer bromsar och stoppar ett visst motstånd. Den visar tydligt hur nära Zimmer -produkterna kommer den optimala dämpningsnivån, som indikeras av den orangea linjen.

Verktygslåda

Vi har satt ihop en verktygslåda med 10 olika stötdämpare, som tillsammans innehåller de vanligaste storlekarna. Stötdämparna är alla justerbara, vilket gör att du snabbt kan testa dig till den mest optimala dämpningsnivån. På så sätt kan du beställa rätt produkt från början och samtidigt förlänga dess livslängd genom att välja rätt stötdämpare för jobbet.

De justerbara stötdämparna är utrustade med en 5-växlad skala som du enkelt kan läsa och konvertera till en specifik produkt. Samtidigt har du möjlighet att finjustera stötdämparna mellan de 5 markerade nivåerna och använda dem direkt i din lösning om du behöver en stötdämpare med en mycket speciell dämpningsnivå.

Du kan läsa mer om Zimmers patenterade stötdämpare på deras hemsida här

LÄS VÅRA SENASTE NYHETER

Vi förstärker inom försäljningen i Sverige

Vi förstärker inom försäljningen i Sverige

Vi förstärker inom försäljningen i SverigeNyheter April 2024   Vi välkomnar Anette Sundin till United Components!Vi är glada över att kunna meddela att Anette Sundin har börjat jobba på United...

Vi välkomnar Per-Olof

Vi välkomnar Per-Olof

Vi är superglada att kunna meddela att vi stärker vårt svenska företag, United Components AB, som Per-Olof tillträder som Key Account Manager.

Läs mer

UC UNITED COMPONENTS AB

Importgatan 4
262 73 Ängelholm
Sverige

Tel.: +46 (0) 431 758 20

ORG: 559384-4177
VAT: SE559384417701

Lokalt kontor

Svärmaregatan 3
603 61 Norrköping
Sverige

Tel.: +46 (0) 431 758 20