Astro matarsystem från United Components 

NYHETER

September 2022

 

Vår Astro matarsystem ger din ämnen en optimal start på resan genom produktionsanläggningen.

Vi har just levererat en lösning till en kund som fäller, orienterar och matar fyra olika ämnen för den fortsatta produktionsprocessen.

Matningssystemen är uppdelade i två oberoende enheter som var och en hanterar en typ av del i taget, som först hälls in i sin egen bandbunkrar. Härifrån matar bandstaplaren en cirkulär topp som är specialtillverkad i ett 5-axligt bearbetningscenter och monterad på en vibratordrev.

När arbetsstycket har fått önskad orientering separeras det till en linjär skena som också är monterad på vibratordrev. Den linjära skenan är också utrustad med en sensor som styr antalet ämnen , vilket minskar trycket från köer. 

I slutet av den linjära skenan finns en separering, som ser till att arbetsstycket placeras redo för borttagning enligt kundens önskemål och som också registrerar arbetsstyckets position med hjälp av en sensor.

Som visas i videon har vi använt en M0617 Doosan-robot. som är utrustad med en kollaborativ gripdon från Zimmer, av typen HRC-03, för att plocka upp delarna. Detta gjorde det möjligt för oss att testa systemen, och eftersom den samarbetsvilliga Doosan-robotten helt enkelt förde tillbaka delarna till bandstaplarna hade vi inga stopp på vägen.

Titta på matningssystemet i videon

LÄS VÅRA SENASTE NYHETER

Vi förstärker inom försäljningen i Sverige

Vi förstärker inom försäljningen i Sverige

Vi förstärker inom försäljningen i SverigeNyheter April 2024   Vi välkomnar Anette Sundin till United Components!Vi är glada över att kunna meddela att Anette Sundin har börjat jobba på United...

Vi välkomnar Per-Olof

Vi välkomnar Per-Olof

Vi är superglada att kunna meddela att vi stärker vårt svenska företag, United Components AB, som Per-Olof tillträder som Key Account Manager.

Läs mer

UC UNITED COMPONENTS AB

Importgatan 4
262 73 Ängelholm
Sverige

Tel.: +46 (0) 431 758 20

ORG: 559384-4177
VAT: SE559384417701

Lokalt kontor

Svärmaregatan 3
603 61 Norrköping
Sverige

Tel.: +46 (0) 431 758 20